Project

Granriset


Size: 494,2 m2 BOA
Client: MRR Villa
Year: 2016-17

Building permit and construction drawings for two twin houses and a studio.

Located on a hill, the three structures stand at different levels determined by the natural slope. They are designed to accommodate the unique qualities of the plot and to optimise views and daylight for each of the five apartments. The positioning of the buildings forms a shared courtyard in the center that leads up to the main entrances, and on the other side of each house there are private outdoor spaces.

The houses are constructed in wood, with the outer panelling consisting of a maintenance free larch wood that blends into its surroundings. Windows and all metal details have a warm brown finish to complement the facade. The houses and apartments pertain to the surrounding villas in scale and offer an attractive complement to the prevailing housing typology of this neighbourhood.

job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2